torsdag 1 oktober 2009

Lund - kommunen där de äldre männen styr

I Lokaltidningen Lund (vecka 40) kan man läsa ”Lund – kommunen där de äldre männen styr”. Artikeln kan uppfattas som om partierna aktivt hindrar ungdomar att delta i politiken och att äldre, framför allt män, ges förtur vid nomineringar till politiska uppdrag.

Jag är övertygad om att alla politiska partier med glädje ser att ungdomar, medelåders, kvinnor. Ja, överhuvudtaget alla engagerar sig politiskt och tar emot intresserade med entusiasm.

Däremot är det betydligt knepigare för den som även vill satsa på sin karriär att få det politiska engagemanget och karriär inom förvärvslivet att fungera. Många arbetsgivare har svårt att acceptera allt för mycket frånvaro för nyckelpersoner i företaget.

Richard Jansson, 20, ser problematiken något mer nyanserat då han säger, klaga inte på politiker och att vem som helst som vill har möjlighet att bli politiker.

I artikeln finns inget som belyser att många ungdomar är engagerade i nämnder och styrelser och de flest är då ledamöter och kanske blivande ordföranden.

Det är dessutom inte förbjudet att vara gammal och det är ingen sjukdom. Artikeln skapar politikerförakt och bidrar inte på något konstruktivt sätt till ökat intresse för politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar