måndag 22 april 2013

Återställa skatten 2014

Återställa skatten 2014.

Kommunens skatteintäkter klarar inte av att täcka de kostnadsökningar som nämnderna äskar. Även om bokslutet för 2012 visade på att de finansiella målen uppnåddes kommer inte intäkterna att kunna täcka de krav på utökad budget som de olika nämnderna vill ha.

Den skattesänkning som Alliansen genomförde har gjort att kostnadsökningar har bromsats och kostnader har legat i nivå med intäkter.

Efter det att nämnderna har behandlat sina respektive budget EVP 2014 finns enbart äskanden om förstärkta resurser och många nämnder vill även ha full kompensation för ökade kostnader. Skall nämnderna få gehör kommer detta troligen att tvinga fram att skatten måste återställas.

Den kommunala service som kommunen skall erbjuda sina medborgare måste även i fortsättningen vara av hög kvalitet. Skolorna i Lund skall vara bra. Våra äldre förtjänar en bra omsorg. Kommunen skall upplevas som trygg och välkomnade etc.

Även om de resurser som idag ställs till förfogande skall användas effektivt kan vi inte blunda för ökade kostnader och att återställa skatten blir därför ett beslut som kan komma upp i KF.

Torsten Czernyson (KD)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar